Bedrijfskaartje voor de Rutte Groep

Beton-Lab heeft voor de Rutte Groep een uniek bedrijfskaartje gemaakt.

Uniek omdat hij aan 3 zijdes ‘bedrukt’ was, maar toch vooral omdat er Freement in verwerkt is. Rutte Groep is een vooraanstaand recyclingsbedrijf, dat als enige bedrijf ter wereld in staat is om betonpuin weer om te zetten in zand, grind én bruikbaar cement, oftewel Freement. Daarmee kunnen ze klimaatneutraal circulair bouwen. Door cement terug te winnen en beton volledig te recyclen, is een enorme CO2-reductie mogelijk! Om te laten zien dat het nu al toegepast kan worden, maakten zij dus dit kaartje!

 


Smart Crusher Winnaar Circular Award Business 2019

In een competitie met meer dan 120 aanmeldingen en uitgebreide juryoverleggen is SmartCrusher -voor de tweede maal op rij- verkozen als winnaar in de categorie Bouw.

Read more »


Innovatie Award op Expo Real München

De Nederlandse bedrijven Rutte Groep en New Horizon hebben op de Expo Real in Munchen, een van de belangrijkste vastgoedbeurzen ter wereld, de International Innovation Award in de wacht gesleept.
Het belang van innovatie in de vastgoedsector wordt daarmee ook internationaal erkent.

Read more »


CIRCULAIR CEMENT ZET TRADITIONELE BOUW- EN SLOOPWERELD OP ZIJN KOP

[Bron: mvonederland.nl]
New Horizon Urban Mining lanceerde vanochtend op de Provada samen met De Rutte Groep ‘Freement’. Freement is circulair cement dat wordt verkregen door een baanbrekende, innovatieve betonverwerkingsmethode met de ‘smart liberator’.

Read more »


Nederlandse primeur: circulair cement schudt betonsector op

[Bron: Trouw.nl]

Circulair cement schudt de vervuilende betonsector op. Nederlandse bedrijven hebben de primeur. Voor het eerst is het mogelijk cement terug te winnen uit beton en daarmee opnieuw beton te maken. Als eerste ter wereld is de Nederlandse onderneming Rutte Groep er in geslaagd een machine te bouwen die dat kan. Het product, ‘Freement’ geheten, wordt morgen samen met het bedrijf New Horizon Urban Mining aan de professionele vastgoedwereld gepresenteerd op de beurs Provada in Amsterdam.

Read more »


Wereldprimeur: nieuwe betonverwerkingsmethode zorgt voor grote stap voorwaarts in circulaire sloop- en bouwwereld

[Bron: duurzaam-ondernemen.nl]
New Horizon Urban Mining introduceert op 5 juni op de Provada samen met De Rutte Groep ‘Freement’. Dit is een nieuw baanbrekend circulair product dat verkregen wordt door een innovatieve betonverwerkingsmethode.

Read more »


WERELDPRIMEUR OP PROVADA VOOR RUTTE GROEP EN NEW HORIZON URBAN MINING

[Bron: Urban Mining Collective]
Tijdens de Provada in de RAI in Amsterdam op 5 juni a.s. om 10:30 uur lanceren familiebedrijf Rutte (Rutte Groep) en New Horizon Urban Mining een regelrechte wereldprimeur. Astronaut André Kuipers ondersteunt de lancering van de Smart Liberator. Onderzocht is dat alle stakeholders voordeel halen uit de inzet van deze installatie.

Read more »


FUTURE NOW: volledig circulair plein

[Bron: Provada.nl]
Michel Baars van New Horizon Urban Mining zet samen met de PROVADA-organisatie dit jaar het nieuwe FUTURE NOW plein neer op de grootste vastgoedvakbeurs van Nederland. Op 5, 6 en 7 juni presenteren maar liefst 22 scale-ups zich op het volledig circulaire FUTURE NOW plein in hal 10 (stand 10.29). Deze FUTURE NOW partijen zijn bewezen organisaties die als voorlopers de markt uitdagen met hun zeer innovatieve en future proof oplossingen in de vastgoedwereld op het gebied van digitalisering, robotisering en circulariteit.

Read more »


Michel Baars: de alternatieve sloper en de stad als grondstofmijn

[bron: cobouw.nl]
Hij is geen sloper. Hij is ook geen duurzaamheidsgoeroe. Hij oogst afgeschreven bouwmaterialen uit afgedankte gebouwen en geeft die een tweede leven. Michel Baars ziet de stad als grondstofbank. Zijn bedrijf New Horizon groeit als kool, aan afnemers geen gebrek. Er is echter een probleem. “Ik heb te weinig donorgebouwen.”

Read more »